Programma Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hou de site goed in de gaten, wij vullen de sessies geregeld aan.

Keuze uit ruim 30 keuzesessies

Kies voor verdieping in het onderwerp van uw keuze uit een van de 30 sessies. In 45 minuten gaat u de diepte in samen met onze experts en andere professionals. Een effectieve manier om te zien welke aanpak mogelijk is voor een specifiek vraagstuk. Stel zo uw eigen programma samen!

Keynote sprekers hoofdpodium

”Vitaliteit voor een rijker leven”

Jochem Uytdehaage, Nederlands oud-schaatser

Als tweevoudig Olympisch Kampioen weet Jochem Uytdehaage alles over hoe maximaal te presteren. Maar ook de andere kant van de medaille kent hij: niet presteren. Deze geleerde lessen over hoe het maximale uit het leven te halen in de sport, privé en werk deelt hij al ruim 10 jaar met het zijn publiek. Wat is het geheim van presteren? Hoe houd je vol om prestaties te blijven leveren, nu en in de toekomst? Het antwoord zit hem in de vitaliteit van jou als mens.

Persoonlijke ervaringen uit de topsport vertaald naar duurzame prestaties. Hoe houd jij jouw vitaliteit op niveau? Wat is het belang van aandacht voor jouw slaap, beweging, voeding en ontspanning. En hoe behoud jij de balans in jouw privé en werk.

Verandervermogen als motor voor arbeidsmobiliteit

Cristel van de Ven, partner Factor Vijf Organisatieontwikkeling

Wat maakt dat de ene persoon gemakkelijker meegaat met veranderingen op het werk dan de ander? En waarom zet de één regelmatig een loopbaanstap en is een ander juist honkvast? De sleutel naar arbeidsmobiliteit is verandervermogen. Aan de hand van onderzoeksresultaten, praktijkvoorbeelden en praktische tips vertelt Cristel hoe je het verandervermogen van mensen kunt versterken

Big Data + Duurzame Inzetbaarheid = Duurzame People Analytics

Sjoerd van den Heuvel, Hoofddocent Arbeid & Organisatie / People Analytics onderzoeker, docent, spreker

People Analytics inzetten voor het bevorderen van duurzame inzetbaarheid. We willen het misschien wel, maar het is makkelijker in de (strategische) plannen gezet, dan daadwerkelijk gedaan. Want wat is People Analytics nu eigenlijk? Hoe start je ermee? Waar positioneer je het in je organisatie? Welke rol speelt IT? Welke competenties zijn nodig om succesvol te zijn? In deze interactieve keynote maakt u kennis met de kansen (en bedreigingen) van People Analytics.

Een leven lang leren

Prof. dr. Tinka van Vuuren,bijzonder hoogleraar vitaliteitsmanagement aan de Open Universiteit en senior adviseur bij Loyalis

Opleidingen en trainingen zijn niet alleen noodzakelijk om de benodigde kennis en vaardigheden op peil te houden of te ontwikkelen voor de continu veranderende omstandigheden. Het draagt ook bij aan de ‘employability’ en daarmee de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, ook de oudere! Daarnaast heeft levenslang leren een positieve invloed op de vitaliteit en het werkvermogen. Hoe stimuleert u uw medewerkers om te blijven leren en ontwikkelen? Van Vuuren vertelt u in haar keynote hoe u hier sturing aan kunt geven.

Sessies

Thema: vitaliteit

Vitaliteit: de code gekraakt

Albert Sonnevelt, Sonnevelt Opleidingen

Hoe ontwikkelt u een effectief vitaal gedragspatroon bij medewerkers? Aan de hand van de vitaliteitspiramide van Sonnevelt Opleidingen licht directeur Albert Sonneveltstap voor stap de filosofie van een gezonde levensstijl toe. Leer meer over de zes niveaus waaraan u kunt werken als het gaat over vitaliteit. Én ontdek hoe u medewerkers kunt helpen bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl.

Leerdoelen sessie:

 • Hoe medewerkers gezond, vitaal en veerkrachtig blijven 
 • Welke handvatten leiden naar een gezonde, duurzame gedragsverandering 
 • Wat de filosofie is van een gezonde levensstijl, aan de hand van de vitaliteitspiramide 

Vorig jaar is deze sessie beoordeeld met een 8!

Samen gezond op het werk: van de managementtafel naar medewerker 

Bertien Dumas, Menzis

Werkgevers doen vaak al veel op het gebied van duurzame inzetbaarheid: we maken beleidsplannen, visiedocumenten, organiseren voorlichtingsbijeenkomsten, doen mee aan ‘DWeek van…’, werken aan een gezonde kantine en ga zo maar door. Maar bereikt dit de medewerker? Zorgt dit voor ander, gezonder gedrag? Deelnemers aan de workshop leren op inspirerende en interactieve wijze welke aspecten en principes van belang zijn om gedragsverandering te realiseren. Met een demonstratie van wat wél werkt.  

Leerdoelen sessie:

 • Inzichten en best practices om uw medewerkers te activeren 
 • Eigen regie in de praktijk, hoe werkt dat? 
 • Inspiratie om de next step in uw gezondheidsbeleid te zetten 

Vitaliteit, de return on investment van vitaliteitscoaching

Marieke de Leede, Vitaliteitsmanager bij Adaptics

Een vitale medewerker heeft de energie om te doen wat hij graag wil, zowel op werk als thuis. Vitale medewerkers zijn gelukkiger, energieker en daarmee productiever. Het belangrijkste inzicht dat een vitaliteitscoach een medewerker kan meegeven is dat je zelf de regisseur bent van je energieniveau. Aan de hand van enkele case studies laat Marieke de impact zien van vitaliteitscoaching: de concrete toegevoegde waarde voor de medewerker én het bedrijf. 

Leerdoelen deze sessie:

 • Vitaliteit is méér dan een gezonde leefstijl 
 • Gedrag veranderen is niet zo moeilijk, het volhouden van gedragsverandering wel 
 • Eigen regie is de sleutel tot succes (persoonlijk leiderschap) 

Burn-out klachten bij millennials: oorzaken en oplossingen

Angela Champness: Algemeen directeur en Register adviseur DI Theo Niessen: Divisie Manager Mentale Vitaliteit

In deze workshop wordt een case study gepresenteerd en bediscussieerd waarin de millennials werden onderzocht om antwoord te geven op de vraag naar de oorzaken en oplossingen voor burn-out klachten.
Leerdoelen deze sessie:

  • Burn-outklachten zijn het hoogst onder millennials, terwijl dit de groep is die werkgevers dringend nodig hebben
  • Wat willen millennials?
  • Hoe kunnen organisaties millennials aantrekken en behouden?Werken en de overgang, leid dat maar eens in goede banen

Marieke Verhagen Coach/trainer/teamtrainer Projob, Marja Beumer directeur Projob & Alette Mulder Hormoondeskundige Projob

In deze interactieve bijeenkomst gaan we samen met de deskundigen vanuit diverse invalshoeken kennis over deze levensfase delen. Zit jij in deze levensfase dan zal jij meer inzicht in je situatie krijgen en geven we je tips die je direct in de praktijk kunt brengen. Ben jij een manager van werknemers die in deze levensfase zitten? Dan biedt deze bijeenkomst jou een geweldige kijk op wat dat voor je teamleden en jou kan betekenen.

Financieel fitte mederwerkers; wat kunt u doen! 

Hanneke Huurman (Schuldbemiddeling Nederland) en Manuela de Jongste (DiFfit) 

Het Nibud heeft berekend dat bijna 2/3  van de werkgevers in Nederland te maken heeft met personeel met financiële problemen. Het Nibud geeft daarbij aan dit u dat als werkgever circa € 13.000,- kost per werknemer per jaar. In onze workshop nemen wij u graag mee in de mogelijkheden om adequaat deze financiële problemen te herkennen EN op te lossen zodat u werknemers met financiële zorgen perspectief kunt bieden. Wij verwelkomen u graag! 

Leerdoelen deze sessie:

 • Het herkennen, bespreekbaar maken en oplossen van financiële problemen bij werknemers.  
 • De totaaloplossing voor werkgevers bieden door ondersteuning  bij beleidsvorming en probleemsignalering (preventie) 
 • Ondersteuning van de werknemers door o.a. een daadwerkelijk schuldoplossing (interventie). 

Best practice: #asrdoethet: In Beweging in de praktijk

Manon van der Lely Manager HR Development a.s.r. verzekeringen & Paulien van Gurp partner in Prikkl

a.s.r. verzekeringen ontwikkelde in de afgelopen jaren innovatief HR beleid welke consequent en consistent in verschillende HR concepten terugkomt. Onderdeel van dit beleid is het concept In Beweging, waarbinnen ‘talent development’ programma’s, duurzame inzetbaarheid en mobiliteit hand in hand gaan. Voor het HR beleid ontving a.s.r. in 2018 de tweede prijs bij de HR Proffie Workforce of the Future. Manon deelt hoe In Beweging tot stand is gekomen, uit welke onderdelen het bestaat (waaronder financieel inzicht) en hoe a.s.r. het concept concreet in praktijk brengt.  

Leerdoelen deze sessie:

  • Best practice op het gebied van duurzame inzetbaarheid·
  • Duurzame inzetbaarheid van beleid tot praktijk
  • Belangrijke onderdelen van In Beweging

Het vormgeven en uitvoeren van een effectief vitaliteitsprogramma

Nienke Hulleman, directeur Vital2Work, bedrijfsdiëtist en leefstijlcoach

Waar begin je als je een effectief vitaliteitsprogramma wil gaan opzetten? Wij geven inzicht hoe u de juiste informatie kan koppelen aan de input voor een effectief programma, dat geïntegreerd kan worden in uw HR beleid. Bij een succesvolle implementatie hoort een passende manier van communiceren. Een effectief en succesvol vitaliteitsprogramma zorgt voor uitstekende resultaten en vitale medewerkers! Vitaliteit is niet zomaar een trend, het is een lange termijn doelstelling die past binnen iedere organisatie.

Leerdoelen deze sessie:

 • Hoe begin je met het vormgeven van een vitaliteitsprogramma?
 • Communiceren van vitaliteit binnen uw organisatie
 • Vitaliteit en de lange termijn aanpak binnen uw HR beleid

Verzuim & financiële problemen
Herkent u de signalen?

Claudia Klokkemeijer, Budgetcoach en trainer

Uit onderzoek (bron: Zorg van de Zaak) komt naar voren dat financiële problemen op nummer 2 staat als meest voorkomende reden van verzuim. Financiële problemen veroorzaken stress wat weer zijn weerslag heeft op de rest van het functioneren.
In deze workshop gaan wij dieper in op de achtergrond van stress en de vicieuze cirkel. U krijgt handvatten aangereikt om de signalen van stress en financiële problemen vroegtijdig te herkennen en aan te pakken.

Leerdoelen deze sessie:

  • Wat is het gevolg van langdurige stress
  • Wat doet stress in een relatie met financiële problemen
  • Hoe kan je bovenstaande opnemen in het Arbobeleid

Hoe werktrots bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid (en werkschaamte juist niet)

Aukje Nauta, Factor Vijf Organisatieontwikkeling & XpertHR

Iedere HR professional wil trotse medewerkers in zijn of haar organisatie. Het lijkt een belangrijke voorwaarde voor duurzame inzetbaarheid, ofwel het vermogen nu en in de toekomst werk te verrichten. Maar hoe zorg je als werkgever dat werknemers die trots kunnen ervaren? En als werktrots bestaat, bestaat er dan ook zoiets als werkschaamte en welke gevolgen heeft dit voor duurzame inzetbaarheid? Deze en meer vragen over de relatie tussen werktrots en duurzame inzetbaarheid behandelt Aukje Nauta in haar lezing.

Leer anders kijken. Ontregel je blik op actuele HR thema’s

Anne Vos en Sigrid Bos, CultuurWerkt!

Zet je zintuigen op scherp en word in 30 minuten klaargestoomd om binnen jouw organisatie creatief denkvermogen en vitaliteit op een nieuwe manier te benaderen. Leer wat de meest actuele HR thema’s zijn en ervaar hoe creatieve interventies hier een rol in kunnen spelen en bijdragen aan oplossingen. Ontdek de meerwaarde van kunst en cultuur voor jouw medewerkers en bekijk duurzame inzetbaarheid door een nieuwe bril. Want cultuur werkt, altijd overal en voor iedereen!

Leerdoelen deze sessie:

Theorie: 

  • Welke bijdrage levert kunst en cultuur op vitaliteit en creativiteit 
  • Hoe werkt creativiteit 
  • Belang van creativiteit voor de toekomstbestendige organisaties 

 Praktisch:  

  • Oefenen met activeren creatief denkvermogen  
  • Tips & tricks out of the box denken en brainstormen om morgen mee te starten op kantoor! 

Vitale organisaties: leven en werken met passie.

Jane Coerts, Opleider/supervisor, Begeleider Leiderschapstrajecten en vitaliteitsvraagstukken bij Alba Academie

In deze workshop ervaren de deelnemers aan den lijve welke thema’s hun vitaliteit verder kunnen versterken. Een organisatie blijft vitaal of keert terug naar vitaliteit als: 

Er bewustzijn is op de lijn bron-bestemming; Er een goede balans is tussen organisatiezorg en zelfzorg; Er helderheid is over plek en taak; Er ruimte is voor alle facetten van de levenscirkel; Mensen hun passie voldoende kwijt kunnen in de taak 

Leerdoelen sessie:

 • Een voortdurend veranderende wereld vraagt om meebewegen; 
 • Om uit onze comfortzone te stappen naar onze groeizone moeten we ons veilig genoeg voelen en onveilig genoeg om te gaan bewegen  
 • Competentie die je inzet vanaf de plek die er voor je is gedijt 

5 tips om een effectief sportprogramma binnen bedrijven te introduceren

Michiel Huisman & Paul Wiertz, Founders Champ 

Steeds meer organisaties zoeken– terecht – naar een manier om sport in te passen in hun vitaliteitsprogramma’s. Paul Wiertz en Michiel Huisman, oprichters van sport-boekingsplatform Champ, geven in deze workshop tips hoe je draagvlak creëert binnen de organisatie om sport en beweging succesvol in te zetten. Veel bedrijven inspireren en activeren medewerkers op het gebied van bewegen, maar hoe draag je zorg voor een langdurige participatie? Hoe kun je sport inpassen als programma en hoe hou je de sportparticipatie van werknemers langdurig hoog? Paul en Michiel zijn dé gesprekspartner voor elke organisatie die ‘iets met sport en vitaliteit willen doen’. Aan de hand van een casus behandelen we best practices voor de inzet van sport & beweging. Deze interactieve en aantrekkelijke workshop gaat er voor zorgen dat je hier morgen mee aan de slag kunt.

Leerdoelen deze sessie:

  • Concrete handvatten om van inspiratie tot activatie te komen.
  • Hoe houd ik de motivatie en sportparticipatie hoog?

Thema: Meten

Businesscase: zo zet je een integraal PMO efficiënter in

Charlotte Bisschops, Adviseur Vitaliteit & Duurzame inzetbaarheid Adaptics

Een PMO draagt, mits efficiënt uitgevoerd, bij aan de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Hoe haal je het meeste uit je PMO? Tijdens deze sessie geeft Charlotte antwoord op deze vraag. Daarnaast leer je het belang van: · het stellen van de juiste vragen · zorgen dat de uitvoering van het PMO en de communicatie aansluiten op je organisatiecultuur en manier van werken · het analyseren van uitkomsten en de inzet van juiste opvolgende interventies

Leerdoelen deze sessie:

 • Leer hoe je een maximaal aantal deelnemers behaald
 • Behalen van optimaal resultaat voor alle spelers in jouw organisatie
 • Met een stappenplan gestructureerd, efficiënt en effectief aan de slag met jouw PMO

Maak DI meetbaar – praktijkcasus

Peter Dona, Consultant, onderzoeker, trainer Duurzame inzetbaarheid Avans+

Inzichten in de meetbaarheid van duurzame inzetbaarheid aan de hand van HR analitics en gebaseerd op wetenschappelijke en evidence based modellen. Aan de hand van een praktijk casus nemen we u hier spelenderwijs in mee.

Leerdoelen deze sessie:

 • Eigenaarschap
 • Hoe maak je het meetbaar
 • Risico’s op het gebied van inzetbaarheid als basis

Visie op Verzuim data: Data over verzuim leidt tot de sleutel om uitval te voorkomen.

Suzan Kleijn en Michiel Blankvoort, elipsLife en De Verzuimeconoom

We kunnen heel veel leren van werknemers die uitvallen. Direct contact en uitgekiende beslisbomen om snel de juist stappen te zetten leidt tot veel inzicht en een sterke afname van pseudo verzuim. Daarnaast voorkomt het onnodige vertraging tijdens reintegratie. 15-25% verzuimreductie is hiermee goed realiseerbaar. Ook levert het een schat aan data op die de sleutel kan zijn tot voorkomen van verzuim. Meten is weten, ook bij verzuim!

Leerpunten deze sessie:

 • Optimale triage leidt tot voorkoming oneigenlijk verzuim
 • Verzuimdata is de sleutel tot voorkomen
 • DI zijn kan alleen als je data gebruikt om de juiste keuzes te maken

Thema: Opleiding & Ontwikkeling

Eigen regie: hoe stimuleer je medewerkers?

Carolien van Blitterswijk, Adviseur Duurzame Inzetbaarheid AWVN

Eigen regie, zelfmanagement, persoonlijk leiderschap of eigenaarschap: allemaal ‘toverwoorden’ waar organisaties steeds vaker op inzetten als het gaat om ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. Wat is het precies? Werkt het? En hoe stimuleer je het als werkgever? In deze workshop krijg je de antwoorden met hulp van de drie R’s: Richting, Ruimte & Ruggensteun. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten, praktijkvoorbeelden, inspiratie en concrete adviezen waar je direct mee aan de slag kunt in je eigen organisatie.

Leerdoelen deze sessie:

 • Aan de hand van de R’s: Richting, Ruimte & Ruggensteun
 • De laatste inzichten uit theorie & praktijk gecombineerd
 • Inspiratie en concrete adviezen, waar je direct wat aan hebt!

Veranderkracht vraagt om een open feedbackcultuur

Jan Kwint, Algemeen directeur bij LTP Advies BV

Het digitale tijdperk vraagt om veranderkrachtige teams en organisaties. Van leiders en hun collega’s wordt hetzelfde verwacht: een Growth Mindset. Hoe realiseer je een cultuur van groei, persoonlijke ontwikkeling en feedback? En wat zijn de valkuilen? Wat te doen met de klassieke HR-instrumenten zoals beoordelingsgesprekken? Jan Kwint zal hierop ingaan. Hij is o.a. auteur van een boek over de Psychologie van Veranderkracht: ‘Ik ben Erica’.

Leerdoelen deze sessie:

 • Het digitale tijdperk vraagt om veranderkracht
 • Feedback leidt tot grotere betrokkenheid
 • Real-time feedback versnelt het leren

Getting Things Done: slimmer (blijven) werken

Ruben van der Zee, trainer Meereffect

Een workshop over Getting Things Done, een wereldwijd succesvolle productiviteitsmethode, gebaseerd op grondig onderzoek en sterk in zijn eenvoud en praktische toepasbaarheid. In de lezing vertelt de trainer over principes voor effectief èn ontspannen werken.

Leerdoelen deze sessie:

 • Geeft je rust in je hoofd
 • Geeft je meer focus en concentratie
 • Helpt je om efficiënter, maar vooral ook een stuk effectiever te werken.

Lef & Liefde: het vergroten van het eigen vermogen van mensen en organisaties.

Joris van de Griendt en Eva Hafkamp, Trainers bij Van Harte & Lingsma 

Waar we als mens goed in zijn, is een ander veroordelen en dat niet uitspreken (maar er wel last van hebben). Je wél uitspreken vergt niet alleen lef, maar ook liefde: over je oordeel stappen, je toch uitspreken en daardoor kunnen verbinden. Daar gaan we mee aan de slag. Waarom zou je dat willen? En wat is de link met duurzame inzetbaarheid? Doe mee en kom erachter!

Druk of stress?

Annemiek Tigchelaar (Werkdrukverlager) en Monique Donga (Moeiteloos Werken) bij de NBPO

Er is een groot verschil tussen het druk hebben of je druk maken. De meesten van ons hebben het druk, maar het wordt lastiger als je je daarbij ook druk gaat maken: als je jezelf meer druk oplegt dan nodig is. In deze workshop leer je waar jouw (werk)druk vandaan komt én wat je eraan kunt doen.

Leerdoelen deze sessie:

 • Heb je het druk óf maak je je druk?
 • Hoe krijg je het minder druk?
 • Hoe maak je je minder druk?

Tackle de toekomst: leer van Boyan Slat

Aleid Erbrink, Boertien Vergouwen Overduin

‘Veel te moeilijk, gaat niet lukken, onhaalbaar’ hoorde Boyan toen hij voorstelde om plastic met reusachtige vangarmen uit de oceaan te halen. Maar het lukt wel: de Ocean Clean up lijkt een succes te worden. Hoe is het hem gelukt om met alle tegenslag om te gaan en wat kunnen we daarvan leren? Boyan en zijn team handelen vanuit een growth mindset en is daarom succesvol. Meer weten? Volg onze workshop.

Leerdoelen deze sessie:

  • Inzicht in de kenmerken van de growth mindset en de fixed mindset
  • Inzicht in hoe de growth mindset bijdraagt aan (uw) duurzame inzetbaarheid.
  • U ontvangt 4 concrete tips waarmee u uw growth mindset gedrag kan stimuleren

Vooruit kijken, om vooruit te komen.

Natascha van der Laan & Jeroen van der Made, Randstad Nederland

Wat doe jij morgen? Om als bedrijf vooruit te kijken is continu het ontwikkelen van je medewerkers nodig. We helpen bedrijven en medewerker om hier tijd en ruimte voor te maken. Dit doen we onder andere door inspirerende workshops en individuele coaching. Daarbij prikkelen we individuen en organisaties door het stellen van de vraag: ‘Wat doe jij morgen?’ Het antwoord op die vraag maken wij vervolgens tastbaar én meetbaar. Engagement van medewerkers staat hierbij voorop: we bieden inzicht in mogelijkheden en helpen deze waarmaken.

 • Inzicht geven: Welke 4 grote trends zorgen dat werk snel verandert, en herken je dit in je eigen werk?
 • Vooruit kijken: Wat kan ik leren en ontwikkelen om met plezier en succes te kunnen blijven werken?
 • Stappen zetten: Droom je wel eens van een nieuwe start? De mogelijkheden van omscholen.

Persoonlijke groei & bloei

Ernst Oosterbosch & Marko van der Beek, ScanCoaching Nederland

Stop met zoeken, ScanCoaching geeft je jouw antwoorden
ScanCoaching meet met geavanceerde technologie de energie én het geheugen van jouw lichaamscellen en legt hiermee jouw psycho-emotionele patronen bloot. De scan haalt de oorsprong naar boven die hieraan ten grondslag ligt en ondersteunt je om bewuster te worden en om doeltreffend de passende ontwikkelslag te maken. Eentje die jou letterlijk op het lijf geschreven is. ScanCoaching is diepgaand, objectief, helder, snel en razend effectief.

Thema: Arbeidsmobiliteit

Organisatie aan zet om duurzame inzetbaarheid te vergroten

Gé Oerlemans en Christel Logemann, Focus Nederland B.V.

Om duurzame inzetbaarheid te vergroten richten organisaties zich op eigenaarschap en pro-activiteit van medewerkers. Maar onderzoek laat zien dat medewerkers niet uit zichzelf bewegen. De organisatie is dus aan zet. Om duurzame inzetbaarheid te vergroten zal ze medewerkers moeten verleiden om te bewegen. In kleine stapjes, want medewerkers komen pas in beweging als het veilig is en de toekomst zekerheid biedt. Maar hoe doe je dat?

Leerdoelen sessie:

 • Medewerkers bewegen niet uit zichzelf
 • De organisatie is regisseur van duurzame inzetbaarheid
 • Tips om medewerkers in beweging te krijgen

Wendbaar Werken: Blij(f) werken tot de pensioenleeftijd!

Viktor, Erik en Stephen Steijger (eeneiige drieling), Optimaal Talent BV

Een integraal handvat om naar wendbaarheid van medewerkers en teams te kijken. Het is tegenwoordig meer dan ooit een must om proactief, wendbaar en vitaal te zijn om aan het werk te blijven. Geen defensieve, maar een offensieve houding. Niet reageren, maar ageren. Niet lijden, maar leiden. Ofwel, hij dient de regie te pakken voor duurzame inzetbaarheid voor de eigen organisatie of voor hemzelf.

De drie heren geven een bevlogen en visionaire toelichting, door vooral zichzelf te zijn, gericht op zelfmanagement-onderwerpen, zoals: wendbaar werken en duurzame inzetbaarheid, Talentmanagement: mensen in hun kracht te zetten en Werkgeluk & vitaliteit – Regie nemen in werk en loopbaan in tijden van verandering.

Leerdoelen sessie:

 • Hoe blijf ik blij en succesvol aan het werk tot mijn pensioen?
 • Wat heeft de professional daarvoor nodig?
 • Hoe kunnen professionals hier proactief aan vormgeven?

Thema: best practices DI


Best practice: Amsterdam UMC, locatie VUmc 

Millennials: Hoe haal je het beste uit én je millennials én je organisatie! 

Antje Stapert, Adviseur Loopbaan en Ontwikkeling & Eveline Goldhoorn, Manager polikliniek

Millennials: ze nemen zichzelf uiterst serieus, zijn talentvol, hebben veel energie en pakken innovaties handig en snel op. Met hun talenten en digitale vaardigheden dragen ze bij aan toekomstbestendige organisaties. Toch vinden deze jongeren niet vanzelfsprekend hun plek en draai in de organisatie. Ze lijken snel gedemotiveerd en als het ze niet zint, vertrekken ze. Onnodig verloop voor de organisatie en onnodig dwaalgedrag voor millennials. Wat zijn oplossingsrichtingen om hun talent voor zichzelf en de organisatie te benutten? 

Leerpunten deze sessie:

 • Wat is er nu zo specifiek aan millennials? 
 • Do’s en dont’s in de praktijk van werk en eigen vertaalslag. 
 • Brug  tussen generaties 

Leef je droom!

Deliane Schimmel & Ghita Joeglal, Florius

Leef je Droom is het DI programma van Florius en staat symbool voor het uitgangspunt dat vitaal werken en leven begint bij het volgen van je eigen dromen. Als genomineerde van de Kroon op het Werk Prijs, vertellen wij onze aanpak bij een organisatie waar resultaten op KPI’s en duurzame inzetbaarheid hand en hand gaan.  

Leerpunten deze sessie:

 • Geen grote programma’s maar interventies op basis van inzicht en behoefte  
 • Niet werken aan DI kost geld. 

Duurzaamheid en Vitaliteit binnen de bouw

Anton Stolte, HR manager bij VDR Bouwgroep B.V.

Duurzaamheid en Vitaliteit; succesvolle en innovatieve instrumenten binnen een middelgroot bouwbedrijf. Korte kennismaking met VDR als Bouwbedrijf, de organisatievorm; historie, cultuur, en visie op bouwen en werken.

Nexteria: project voor energieneutraal, circulair bouwen en duurzaam hergebruiken. De Kernwaarden: plezier, ambitie en verantwoordelijkheid. We willen de meest aantrekkelijke bouwwerkgever van de regio zijn.’ Continuïteit als leidend principe; hoe ziet dat er uit? Welke stijl van leidinggeven vraagt het? Hoe wordt dit bereikt? VDR Stichting; bestuur met zetels voor directie, timmerman en uitvoering. Fonds voor individuele situaties die ondersteuning vragen/verdienen. Winstdelingsregeling. Fonds Duurzame Inzetbaarheid. Soft Controls. Fysio-consulten. Faciliteiten: financieel advies, bemiddeling bij conflicten/dispuut, Keuze in reizen/overnachten. Sociaal jaarverslag, o.a. Ziekteverzuim: erg laag.

De Kennemer Duincampings – Tegen de stroom in!Excellence@Work

drs. Mariska Pronk, De Kennemer Duincamping

De Kennemer Duincampings laat zien hoe persoonlijke aandacht de sleutel is voor een succesvolle organisatie. Hoe het afschaffen van de beoordelingssystematiek bijdraagt aan continue ontwikkeling. Hoe zij hun verzuim met 70% hebben laten dalen. En hoe het delen van successen en mooie missers daaraan bijdraagt!

Leerpunten:

 • Hoe zet ik een positief krachtige werkcultuur neer.
 • Hoe laat ik teamleads hun team ontwikkelen
 • Hoe word ik leerbedrijf van het jaar
 
cr7a2937
cr7a2851
cr7a2853
cr7a3287