Sneak preview

In de komende maanden maken wij het programma bekend. Hier lichten we alvast het tipje van de sluier op van de keynotes in het Duurzame Inzetbaarheids Theater!

Programmatijden

10.00 – 17.00 uur

Veiligheid en leiderschap op de werkvloer
Ellie Lust, woordvoerder politie Amsterdam

In deze lezing vertelt Ellie Lust, woordvoerder politie Amsterdam, u aan de hand van praktijkvoorbeelden het belang van veiligheid op de werkvloer. Hiervoor is onder meer persoonlijk leiderschap nodig. Leiderschap kent vele vormen en zij zal dat op haar eigen wijze verder uitlichten vanuit haar (werk)ervaring. Een oud hoofdcommissaris sprak vaak over “wees uw eigen hoofdcommissaris” waarmee hij doelde op het nemen van uw verantwoordelijkheid in de keuzes die u maakt in het werk. Iemand mag binnen zijn of haar ‘range’ persoonlijk leiderschap inzetten. Leiderschap is namelijk niet altijd verbonden aan hiërarchie.

Brigitte Heslenfeld

Hoe gezond is de medewerker onder invloed?
Brigitte Heslenfeld, trainer Trafieq

Veel vaker dan gedacht gaan medewerkers onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen aan het werk. Meestal is dat niet bewust, maar zijn zij nog onder invloed van de vorige avond door restalcohol of restdrugs. Dit zijn geen verslaafden of problematische gebruikers, maar dit zijn medewerkers zoals u en ik die graag tijdens een feestje of een BBQ een paar glazen wijn of bier drinken. Deze groep is veel groter dan het aantal medewerkers dat problematisch veel gebruikt. Hoe gezond zijn deze medewerkers? Wat doet het met hun productiviteit en met uw kort verzuim? Denk bijvoorbeeld aan de maandagochtend-hoofdpijn en de buikgriepjes na een belangrijke WK-wedstrijd. Een alcohol-, drugs- en medicijnvrije werkvloer is onderdeel van de zorg voor uw personeel. Door middel van bewustwording en gedragsverandering gaan uw medewerkers gezonder aan het werk, zijn gelukkiger en productiever en uw kort verzuim daalt. In deze keynote licht Trafieq een tipje van de sluier op over de werking van alcohol- drugs en medicijnen en de gevolgen op de werkvloer.

Paul ter Wal

Werkgeluk als businessmodel: Het Waarde-naar-Profijt-model
Paul ter Wal, inzetbaarheidsdeskundige en werkgezondheidsarchitect

Preventie, inzetbaarheid, leven-lang-leren of lang-leve-leren, werkgeluk: allemaal termen die we horen, lezen en willen. Maar hoe maakt u helder dat het wat oplevert? Het Waarde-naar-Profijt-model helpt om deze benadering van duurzame inzetbaarheid te verbinden aan doelmatigheid. Met een wetenschappelijke onderbouwing en een kernachtige kosten-batenanalyse wordt bijgedragen aan het bereiken van doelen en aan het inzetten van de juiste instrumenten.

In deze bijdrage laat Paul ter Wal zien hoe u vanuit het hier-en-nu een productieve denkrichting kunt ontwikkelen. De medewerker is de belangrijkste factor én actor voor verandering. Hoe komt hij of zij in beweging, tot zelf-regie? Met het juiste appèl aan elementen als vitaliteit, eigenaarschap, zelf-leren, veiligheid en… werkgeluk lukt dat! Werkgeluk als na te streven businessmodel: ‘niet soft maar een bedrijfseconomische noodzaak’, aldus Paul. Met het model krijgt u inzicht in uw stappenplan, instrumenten die investeringen en opbrengsten zichtbaar maken en handvatten voor uw organisatie.

cristel-van-de-ven

Op weg naar duurzaam inzetbare mensen en wendbare organisaties
Cristel van de Ven, Beleids- & organisatiewetenschapper, adviseur en partner bij Factor Vijf

De factoren die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid kennen de meeste HR professionals al lang. Het is geen ‘rocket science’. Toch is het makkelijker gezegd dan gedaan. In slechts 20% van de Nederlandse ondernemingen heerst er momenteel een ontwikkelklimaat en maatwerkafspraken worden in slechts een kwart van de organisaties gemaakt. Welke rol kunnen HR professionals spelen om te komen van droom tot daad, in geval van duurzame inzetbaarheid? Cristel van de Ven geeft u inzichten uit zowel wetenschap als praktijk, en concrete tips om een ontwikkelvirus te creëren binnen uw organisatie en om uw directie te overtuigen van het belang van duurzame inzetbaarheid.

luk-smeyers

Optimaliseer uw duurzame inzetbaarheid met HR analytics
Luk Smeyers, sociale wetenschapper

Het toepassen van voorspellende analytics bij duurzame inzetbaarheid is een nieuw domein met een enorm potentieel en de voordelen mogen niet worden genegeerd! Voorspellende analytics geeft uw organisatie de kans om:

    • voorloper te zijn door al vroeg de vinger te leggen op kansen en risico’s op het vlak van duurzame inzetbaarheid, nog voor ze zich voordoen;
    • geïnformeerde beslissingen te nemen op basis van uitgebreide inzichten en informatie die eenvoudigweg niet beschikbaar zijn via de traditionele beschrijvende rapporteersystemen;
    • de daaruit voortvloeiende superieure intelligentie, micro-segmentatie en personalisatie te gebruiken om maximale duurzaamheids-impact te realiseren.

Luk Smeyers presenteert tijdens Inzet op Maat een aantal case studies, waarbij u de nieuwste inzichten worden aangereikt op het vlak van voorspellende technologie bij het streven naar duurzame organisaties.

marc-korse

Niet lullen maar poetsen: haal het beste uit uzelf en uw team
Marc Korse, trainer en spreker

Het succes van uw organisatie hangt nauw samen met de inzetbaarheid van uw medewerkers. Hoe gezonder, fitter en betrokkener de medewerkers, hoe beter de resultaten. Medewerkers zijn namelijk het kloppende hart van uw organisatie. Maar hoe schudt u dit potentieel wakker en hoe ontwikkelt u het aanwezige talent van uzelf en uw medewerkers?

Marc verdiept zich hier al jaren in en geeft u bruikbare tips waar u meteen mee aan de slag kunt. Ontdek hoe u het aanwezige talent nog beter kunt benutten!

30 keuzesessies

Kies voor verdieping in het onderwerp van uw keuze uit een van de 30 sessies. In 30 minuten gaat u de diepte in samen met onze experts en andere professionals. Een effectieve manier om te zien welke aanpak mogelijk is voor een specifiek vraagstuk.

NIEUW Startup Plein

We zijn enthousiast over de vele startups die hun nieuwe producten, diensten en oplossingen aan u gaan demonstreren. Leer de nieuwste trends en innovaties op de markt kennen!