Weten wat duurzame inzetbaarheid voor jou betekent?

Mis het DI-spel dan niet!

Het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid heeft samen met het Inzet op Maat team het Duurzame Inzetbaarheidsspel ontwikkeld. Door het spel te spelen ontdek je waar je nu staat op dit gebied, welke middelen je kunt inzetten en hoe je meetbare resultaten kunt laten zien op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Je eindigt het spel met een actieplan hoe je de inzetbaarheid binnen jouw organisatie kunt vergroten én wat je kunt doen om draagvlak te creëren.
Naast het actieplan ontvang je ook nog een goed gevuld goodiebag met veel handige onderdelen, die je direct kunt testen of naar huis mee kunt nemen!

Het spel

Samen met experts van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid kun je ontdekken wat je nodig hebt om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan.  Door mee te doen ontdek je waar je nu staat, welke middelen je kunt inzetten en wat je de komende tijd te doen staat om de inzetbaarheid binnen je organisatie te vergroten. Aan het eind krijg je een concreet stappenplan mee wat je kunt gebruiken als leidraad voor een volwaardig duurzaam inzetbaarheidsbeleid.

Voor wie

Het spel is geschikt voor:

 • HR professionals
 • Arbo-coördinatoren
 • OR-leden

Adviseurs op het gebied van duurzame inzetbaarheid kunnen zich melden bij Wouter van Ginkel. Zij kunnen helaas niet meedoen aan het spel. Voor hen organiseert het platform een andere bijeenkomst die hen informeert op welke manier zij HR-professionals kunnen begeleiden bij het duurzame inzetbaarheidsproces.

Nieuw: in-company

Het spel is nog effectiever als je dit met een aantal eigen collega´s speelt. Als je met 3 of 4 collega´s naar Inzet op Maat komt, kun je zo´n in-company-spel spelen. Een expert zal jullie begeleiden en samen met jullie een heldere analyse maken van de situatie en welke stappen gezet moeten worden. Het tijdstip wordt in overleg bepaald.

Wat soort vragen kunt u verwachten?

1. Waar wil je mee aan de slag binnen jouw organisatie? Denk aan:

 • verlagen van ziekteverzuim
 • verminderen van kennisverlies door uitstroom
 • verbeteren van medewerkerstevredenheid
 • aantrekkelijke werkgeverspositie

2. Wat wil je bereiken met DI? Denk aan:

 • vergroten van interne mobiliteit
 • meer dialoog tussen werkgever en werknemer
 • verhogen van de vitaliteit

3. Welke middelen zet je vanuit HR (al) inzetten? Denk aan:

 • loopbaanplan
 • preventieve gezondheidscheck
 • gezonde voeding in de kantine

4. Hoe maak je zichtbaar wat DI oplevert?
5. Wat heb je nodig om met DI echt breed te implementeren?

Door het Duurzaam Inzetbaarheidsspel ben je actief bezig met wat het onderwerp duurzame inzetbaarheid voor je eigen organisatie kan betekenen, wisselt ervaringen uit met andere werkgevers en bent lekker pro-actief bezig.
– Deelnemer 2015

Duur en kosten

Het spel duurt ongeveer 1,5 uur, er zijn geen extra kosten verbonden aan het spel. We vragen je wel vooraf in te schrijven voor het spel aangezien er een gelimiteerd aantal plekken beschikbaar is. Inschrijving is op dit moment nog niet mogelijk.

Er zijn twee momenten om in te stappen:

11.00-12.30 uur (3 groepen)
13.30-15.00 uur (3 groepen)

Resultaat

Je krijgt een goed beeld van wat duurzame inzetbaarheid omvat. Ook leer je welke andere organisatieonderdelen je kunt betrekken bij de slag naar verduurzaming. Met de tips en tricks die je krijgt tijdens het spel kun je direct in de praktijk aan de slag.

Hoe werkt het?

Het spel wordt meerdere malen per dag gespeeld. Je gaat in kleine groepen aan de slag. Elke groep wordt begeleid door een professional van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid. Je ontmoet tijdens het spel verschillende experts en ondernemers die je inspireren bij het zetten van vervolgstappen.