Zet jij de toon?

Het vergroten van de inzetbaarheid van medewerkers begint meestal bij HR. Zij ontwikkelen programma´s voor het vergroten van vitaliteit, verlagen van werkstress, stimuleren van mobiliteit, flexibiliseren van werktijden, et cetera. Dat is heel waardevol, maar betekent niet automatisch duurzame inzetbaarheid. Organisaties die hun medewerkers daadwerkelijk langer gezond en vitaal aan het werk willen houden, zullen op verschillende fronten aan de slag moeten.

Er is een andere manier van denken nodig. Over het werken én over de werknemer. Als leidinggevende kun je het goede voorbeeld geven. Je kunt de cultuur van de organisatie veranderen en op die manier het gedrag van medewerkers beïnvloeden.

Praktische informatie

Wanneer: maandag 7 november, 17.00 – 21.00 uur
Doelgroep: leidinggevenden, eindverantwoordelijke, managers
Locatie: Galloway (zaal), congrescentrum 1931, Den Bosch
Kosten: € 90
Inclusief: toegangsbewijs en lunch Inzet op Maat op 7 november

Onder leiding van gastheer Glenn van der Burg zullen verschillende sprekers je – tijdens het diner – inspireren met hun bijdrage:

Jan Bommerez (auteur diverse managementbestsellers
René Brouwers (Great Place to Work)
Ester Koot (Motivaction)

Zij zullen letterlijk en figuurlijk uitdagende vraagstukken op tafel leggen. Zo geniet je niet alleen van het driegangenmenu, maar wordt je ook gevoed met goede gespreksstof met jouw tafelgenoten.

Het diner wordt mede mogelijk gemaakt door:
Blik op werk   Logo cz 125   GPTW 125   Motivacation   Over the moon Amsterdam

De sprekers tijdens het diner

.

Leren loslaten

Jan Bommerez, auteur diverse management bestsellers
Het werken aan duurzame inzetbaarheid is een proces waarbij jou als leidinggevende een belangrijke rol speelt. Een andere rol dan je misschien gewend bent en daar hoort loslaten van oud management-denken bij. Graag ga ik daarover met je in gesprek!

Lookbook voor de werkgever

René Brouwers, directeur Great Place to Work
De Nederlandse arbeidsmarkt is op een aantal punten wezenlijk aan het veranderen. We zien dat organisaties, van klein tot groot, steeds meer investeren in goed werkgeverschap vanwege de positieve effecten op indicatoren als verzuim en groei. Toenemende (mantel)zorgtaken maken dat zorg voor de medewerker en aandacht voor hun juiste werk-privé balans hierbij steeds belangrijkere onderdelen vormen. René schetst wat zorgvriendelijk werkgeverschap oplevert voor jouw organisatie en komt met praktische tips om hier al op korte termijn mee aan de slag te gaan.

Mag ik je even voorstellen….de 45-plusser!

Ester Koot, senior onderzoeker Motivaction
Meer dan een derde van onze beroepsbevolking is 45-plus. Dat aantal zal de komende jaren nog verder toenemen. Een grote groep die vaak over een kam wordt geschoren. Ik laat je graag kennismaken met de verschillende typen 45-plussers en ik leg graag uit hoe je hun inzetbaarheid kunt versterken. Want de 45-plusser blijkt van onschatbare waarde als je ze beter leert kennen!

Jan Bommerez

René Brouwers (Great Place to Work)

ester200