Sneak preview

In de komende maanden maken wij het programma bekend. Hier lichten we alvast het tipje van de sluier op!

Plenair
Op weg naar duurzaam inzetbare mensen en wendbare organisaties

Op weg naar duurzaam inzetbare mensen en wendbare organisaties

Cristel van de Ven, beleids- & organisatiewetenschapper, adviseur en partner bij Factor Vijf

De factoren die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid kennen de meeste HR professionals al lang. Het is geen ‘rocket science’. Toch is het makkelijker gezegd dan gedaan. In slechts 20% van de Nederlandse ondernemingen heerst er momenteel een ontwikkelklimaat en maatwerkafspraken worden in slechts een kwart van de organisaties gemaakt. Welke rol kunnen HR professionals spelen om te komen van droom tot daad, in geval van duurzame inzetbaarheid? Cristel van de Ven geeft inzichten uit zowel wetenschap als praktijk, en concrete tips om een ontwikkelvirus te creëren binnen organisaties en om directie te overtuigen van het belang van duurzame inzetbaarheid.

Cristel onderzoekt, adviseert, schrijft, spreekt en doceert over thema’s als sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid, diversiteit en leiderschap. Ook zit ze regelmatig besprekingen voor tussen sociale partners, of andere partijen met uiteenlopende belangen. In co-creatie puzzelen op oplossingen die alle partijen dienen, is haar kracht. Cristel is partner bij Factor Vijf en heeft hiervoor onder anderen gewerkt bij Randstad en TNO.
Luister nu de podcast met Glenn van der Burg over de dialoog over duurzame inzetbaarheid

Plenair
Dagvoorzitter

Dagvoorzitter

Glenn van der Burg

Mensgericht organiseren leidt tot betere prestaties en gelukkigere mensen. Glenn werkt daar elke dag vol vuur aan vanuit zijn bedrijf People Power. Als facilitator zorgt hij dat teams een vliegende start maken om hun organisatie mensgericht te maken. Elke maandag om 4 uur presenteert hij het radioprogramma People Power op New Business Radio. En hij is auteur van twee managementboeken: Boven het maaiveld over het ‘waarom’ van leiderschap’ en Management Mythes over de vraag: Werkt de organisatie nog?