Keuzesessies

Sneak preview

In de komende maanden maken wij het programma bekend. Hier lichten we alvast het tipje van de sluier op. Stel uw eigen programma samen en kies de sessies die het beste aansluiten bij uw behoefte. De volgende 4 thema’s staan centraal:

Opleiding & Ontwikkeling

Arbeidsmobiliteit

Vitaliteit

Meten

Keuzesessies thema: Opleiding & Ontwikkeling

Inzetbaarheid is een heldenreis 

Marc Oonk, Directeur Mensium
Aan de hand van ons model ‘DNA van Ontwikkeling’ neemt Marc Oonk u mee op een inspirerende reis door de 12 fases die ieder individu, leider, team en organisatie meemaakt bij ontwikkeling. Marc slaagt er telkens in dichtbij de dagelijkse praktijk te blijven zodat u zeker naar huis gaat met praktische handvatten en inzichten die u ‘morgen’ kunt gebruiken in uw werk.

Eigenaarschap & duurzame inzetbaarheid: hoe te bevorderen?   

Anya van der Vlist, Senior adviseur Duurzame Inzetbaarheid AWVN
Het lijkt een toverwoord te zijn waar het gaat om duurzame inzetbaarheid verbeteren. Wat is het precies? Werkt het nu echt? En vooral: hoe zorg je er voor dat medewerkers meer eigenaarschap nemen over hun inzetbaarheid? Antwoorden hierop en meer in deze presentatie gebaseerd op het uitgebreide literatuuronderzoek van AWVN “het bevorderen van eigenaarschap bij laagopgeleiden om te werken aan de eigen duurzame inzetbaarheid”.

Organiseer jouw werkstress! 

Anke Algera is voorzitter Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers
Jantina van Beers is bestuurslid PR & Communicatie 

Hoe zorg jij ervoor dat je geen last krijgt van werkstress? Is werkstress een keuze? Helpen technologische ontwikkelingen werkstress te reduceren of juist niet? Wat betekent dit voor de werknemer en maakt het uit tot welke leeftijdscategorie je behoort?  

Beïnvloedt deze continue verandering de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers? Waar hebben medewerkers in de praktijk behoefte aan? In de presentatie gaan we met deze vragen aan de slag.  

Keuzesessies thema: Arbeidsmobiliteit

Werken is bewegen  

Christel Logemann, Algemeen directeur Focus Nederland
Gé Oerlemans, Business development manager Focus Nederland 

Functies verdwijnen of veranderen ingrijpend. En nieuwe beroepen schieten als paddenstoelen uit de grond. Daarom is het nodig dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en zich regelmatig afvragen hoe hun volgende baan eruit zal zien. In deze workshop laten we zien aan welke knoppen je als organisatie kunt draaien om ervoor te zorgen dat medewerkers die verantwoordelijkheid nemen om zo hun arbeidsmobiliteit te vergroten.  

Financieel Inzicht de missing link in duurzame inzetbaarheid 

Marcel van Leeuwen RLP MFP, Consultant & Financieel Planner  EBC Nederland  

Veel organisaties hebben het fruit, de sportschool, opleidingen en mentale fitheid inmiddels op orde. Maar brengt het medewerkers echt in beweging…..? Geld is het grootste excuus om niet te doen, wat medewerkers graag zouden willen of moeten doen.

De uitdaging zit in het vinden van de balans tussen werk en leven. Geluk, gezondheid en geld spelen daarin een belangrijke rol. Inzicht in de financiële consequenties van loopbaankeuzes is essentieel om de juiste afwegingen te kunnen maken bij ander werk, minder werken, anders werken, (eerder) stoppen met werken en pensioneren.

Niet lullen maar poetsen!

Marc Korse, Spreker / Trainer / Auteur / Eigenaar van Of Korse

Hoe haal je het beste uit je jezelf en uit je team? Dat is de vraag die je in deze sessie beantwoord krijgt. Het is een kwestie van niet lullen maar poetsen! In deze energieke en prikkelende sessie onderga je wat je kunt doen om het beste uit jezelf en je team te halen, hoe je dat kunt doen en welke resultaten dat oplevert. Je hebt daarmee een format in handen die je kunt vertalen naar jouw unieke dagelijkse praktijk!

Keuzesessies thema: Vitaliteit

Vitaal Leiderschap 

Rob van DrunenTrainer  Adaptics

Een vitaal leider heeft het vermogen om zichzelf fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel op te laden, begrijpt dat ‘mensen wel willen en kunnen veranderen, maar niet veranderd willen worden’, en verstaat de kunst van vertrouwen opbouwen als sleutel tot invloed op de vitaliteit van zijn medewerkers. 

Waar het om draait bij onregelmatige diensten.

Hans Spanjers, Directeur Duurzaam Inzetbaarheid Centrum

Hans is specialist op het gebied van het werken op onregelmatige tijden. Zijn missie is medewerkers die werken in onregelmatige diensten  te ondersteunen om dit werk met plezier te doen en blijven doen.  Hij laat zien aan welke drie knoppen je moet draaien bij onregelmatige diensten nl., roosters, leefstijl of arbeidsomstandigheden. In zijn presentatie gaat hij vooral in op slaap en voeding bij onregelmatige diensten. Daarnaast zal hij zijn ongeloof uitspreken over het sluiten van de kantine gedurende de nacht, terwijl duurzame inzetbaarheid hoog in het vaandel staat bij organisaties.

Vitaliteit: de code gekraakt

Karin Leijten, directeur Sonnelvelt Opleidingen

Hoe ontwikkel je een effectief vitaal gedragspatroon bij medewerkers? Aan de hand van de vitaliteitspiramide van Sonnevelt Opleidingen licht directeur Karin Leijten stap voor stap de filosofie van een gezonde leefstijl toe. Leer meer over de zes niveaus waaraan je kunt werken als het gaat over vitaliteit. Én ontdek hoe je medewerkers kunt helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl!

Keuzesessies thema: Meten

De kracht en de voorspellende waarde van Inzetbaarheidsdata 

Adaptics

Workforce of the future – Toekomstbestendige organisaties zijn people drivenInzicht in data van medewerkers is waardevol en bruikbaar om inzetbaarheidsbeleid te bepalen. Kortcyclisch meten zorgt voor continue real time inzicht, zodat de juiste acties kunnen worden ondernomen. Maar hoe doe je dit en tegen welke uitdagingen loop je aan?